luni, mai 10, 2010

U CAN - TU POTI - Iubirea adevarata intre un parinte si un copil

Povestea lui Dick si Rick Hoyt este o poveste de dragoste inspirationala dintre un tata si un fiu, bazata pe filosofia "Poti!" Deşi Rick s-a născut cu paralizie cerebrală, în ciuda personalului medical si de consiliere care le sugerau parintilor sa il interneze intr-un centru de plasament deoarece considerau ca o sa fie ca o leguma toata viata, părinţii lui au fost determinati să-l trateze la fel ca şi ceilalti băieţi ai lor. În consecinţă, Rick a crescut fiind implicat in lume fără teamă, şi când a fost de 12 ani a găsit chiar si vocea lui, cu ajutorul unei masini de vorbit, un sistem informatic care ia permis să vorbească.
În liceu, tatăl şi fiul lor au fugit prima cursa de caritate pentru a ajuta un adolescent paralizat.
După această cursa Rick a spus tatălui: "Când ma duci cu caruciorul si alergam simt ca handicapul meu dispare."
Acum, la 66 şi 44 de ani, Dick şi fiul său au efectuat aproximativ 950 curse, inclusiv 60 maratoane şi şase Triathloane Ironman.

Întrebat despre acţiunile sale eroice, Dick spune pur şi simplu: "Sunt doar eu si fac toate acestea pentru ca imi iubesc familia."




Este o poveste reala si spune multe despre legatura care ar trebui sa fie intre orice copil si parinti... o iubire neconditionata si care ne leaga pe viata.
Cat adevar si cuvinte pline de inspiratie reusesc ei sa ne arate care ne dovedesc ca da fiecare dintre noi putem, pentru ca orice este posibil conteaza insa numai ca noi sa vrem acest lucru.


Un comentariu:

Alte povestioare de viata:

Related Posts with Thumbnails